Containertuintjes om bijplaatsing afval tegen te gaan

Een containertuintje, een tuin rondom een container, kan dé oplossing zijn voor rondslingerend afval rondom ondergrondse containers. Een aantal steden doen (succesvolle) proeven met deze tuintjes die ervoor moeten zorgen dat er minder of geen afvalzakken bij de containers worden geplaatst. Ze zijn er in diverse varianten, van speciaal gevormde bloembakken tot nepgras met kunstbloemen. Ook in Tiel wordt er nu getest of het helpt tegen bijplaatsen van afval. Wellicht ook een idee voor containers op het Hoogeinde (aan het einde van de Gasthuisstraat).

Lees ook de volgende artikelen:
Omroep Gelderland, 02-07-2019: klik hier
De Tielenaar, 05-07-2019: klik hier
Blog ‘Voor de wereld van morgen’: klik hier
De Gelderlander, ‘Groen in strijd tegen vervuilde container in Arnhem’: klik hier

Voor een impressie van de mogelijkheden: