Decibelboete bij geluidsoverlast?

Het centrum van Tiel wordt nogal eens geplaagd door auto’s die met veel kabaal door het centrum rijden. De overlast kan bestaan uit zeer luidruchtige motoren of audio installaties die op maximum volume staan. Het vermoeden bestaat dat dit geen bewoners zijn van de binnenstad. In Rotterdam zijn proeven gestart om te kijken of het strafbaar kan worden gemaakt als geluid boven een bepaald aantal decibels komt. Een artikel hierover in RTL-nieuws begint als volgt:

Brullende motoren en schreeuwende uitlaten. De gemeente Rotterdam is helemaal klaar met geluidsoverlast van sportwagens. Een zogenaamde lawaaiflitser moet in de toekomst bestuurders van auto’s die te veel lawaai maken kunnen beboeten.

Sportwagens die eens extra hard optrekken door de Rotterdamse straten. Voor de inwoners van de Maasstad zijn die een doorn in het oog. Om de geluidsoverlast aan te pakken heeft de gemeente bij wijze van proef een decibelmeter met bijbehorende camera opgehangen.

Wanneer er een auto voorbijkomt die te veel lawaai maakt, wordt er een foto gemaakt. De bestuurder kan een boete van tot wel 400 euro krijgen.

Voor het volledige artikel klik hier

Bron: RTL Nieuws, 03-10-2020